Koska Xeloda ei enää tunnu tepsivän, vaan markkeri oli nytkin noussut, päädyttiin vaihtamaan sytostaattia. Nyt saan Taxolia viikkotiputuksena, eli kolmena peräkkäisenä viikkona on tiputus ja sitten on viikon paussi. Aika sitovaa tämä tietysti on, mutta kestäähän sen jos se vaikka vielä tehoaisi. Samaa hoitoa olen saanut n. 5 vuotta sitten ja ainakin silloin markkeri laski, joten pientä toivoa on. Eilen oli eka tiputus ja olo on ollut ihan hyvä sen jälkeenkin, mitä nyt väsyttänyt ehkä vielä normaalia enemmän, mutta pahoinvointia ei ole ainakaan vielä tullut.

Olen myös kysellyt kannabiksen käytöstä, siitä löytyy aika lupaavia juttuja netistä, mutta Suomessa sitä ei kaiketi ole käytetty syövän hoidossa, lähinnä Ms taudissa ja kipujen hoidossa. Saapa nähdä mitä tämä poikii, ainakaan lääkäri ei heti tyrmännyt minua, vaan lupasi ottaa selvää. Hän tosin sanoi ettei sitä hänen tietääkseen ole käytetty gynekologisten syöpien hoidossa, mutta eipähän tuo Xelodakaan ole tähän tautiin tarkoitettu ja tepsi ainakin niihin maksan etäpesäkkeisiin. Kannabiksesta on tulossa jokin lääkekannabis ihan hyväksytyksi reseptilääkkeeksi, joten jos se menee läpi, niin saatavuus varmaan helpottuisi. Tällä hetkellähän tilanne on se, että erikoislääkärin reseptin lisäksi tarvitaan vielä lääkelaitoksen hyväksyntä asialle. Kai tuo huumemaine on se iso miinus, mutta kyllä nuo sytotkin aika myrkkyjä on.

Kaikkea olen valmis kokeilemaan, koska niin kauan kuin on elämää on ainakin hitusen toivoa. Jos saisi ainakin vähän vielä jatkoaikaa...