Alkukesä on mennyt enemmän ja vähemmän sairastellessa. Lopultakin kesäkuussa lääkärit suostuivat avanteen korjausleikkaukseen ja nyt tilanne on sen suhteeen parempi, sidos pysyy paikallaan ja uskaltaa lähteä kotoa uloskin. Tosin nyt tuli ongelmaksi se, että on entistä lyhyempi suoli eikä ravinto tahdo imeytyä, etenkään nesteet. Pari kertaa olen ollutkin jo tuon leikkauksen jälkeen tiputuksessa nestevajauksen takia. Silloin oli kyllä olo sellainen, että tuntui lopun olevan tosi lähellä. Ei jaksanut kävellä kuin muutaman askeleen ja olo oli täysin voimaton. Tila koheni kuitenkin heti kun sai nestettä ja suolaa elimistöön, nyt sitten yritän juoda paljon ja ehdottomasti muuta kuin pelkkää vettä, vishyä suositeltiin sen sisältämän natriumin vuoksi, samaten urheilujuomat ovat hyviä. Pakko on kuitenkin todeta että pelkkä raikas vesi maistuu välillä kuitenkin ihanalta ja sitä on pakko välillä saada.

Kuvauksissa löytyi myös keuhkoissa etäpesäke, hengitys alkoi vinkua ja sen vuoksi kuvattiin. Niinpä sitten olin keuhkoputken tähystyksessä, jossa saatiin poistettua keuhkoputkea tukkinut pesäke. Vielä ei ole patologin vastaus tullut, mutta luultavasti se on etäpesäke ja tietää sitten vielä sädehoitoa sinne keuhkoputkeen, muuten kuulemma kasvaa uudelleen.

Tuon avanteen korjausleikkauksen takia jouduin pitämään taukoa Xelodasta ja heti alkoivat maksa-arvot ja syöpämarkkeri kohota. Nyt on taas sytostaatti aloitettu uudelleen ja ekan jakson jälkeen veriarvot olivat paranemaan päin, joten kaiketi se Xeloda pitää tautia kurissa ainakin jossain määrin.

Kovin loistavalta tilanteeni ei siis näytä, mutta pysyisi nyt vielä kurissa ja saisi sitä lisäaikaa, etenkin kun olo on taas muuten ihan ok.